huisstijl-JBP-500
DINO-beeldmerk website kopiëren

Van vork naar Armband

Coronatijd bracht een unieke ervaring met zich mee tijdens mijn recente reportage in Italië. Normaal gesproken kruip ik als fotograaf graag in de haarvaten van de samenleving om het echte leven vast te leggen. Maar deze keer was er alleen afstand, lege straten en verlaten pleinen. Hoewel dit initieel teleurstellend leek, ontdekte ik al snel dat dit ook enorme voordelen met zich meebracht.

Wie heeft bijvoorbeeld ooit het station in Napels volledig leeg kunnen fotograferen? Wie heeft de kans gehad om op een plein een foto te maken zonder andere mensen in beeld? Juist door de coronamaatregelen kreeg ik de mogelijkheid om unieke beelden vast te leggen die normaal gesproken onmogelijk zouden zijn.

Eén van de hoogtepunten tijdens mijn reis was het verloren dorpje Craco. Het is een grote ruïne, maar voor een fotograaf is het een prachtig onderwerp. De serie die ik hier maakte heb ik bewust in zwart-wit vastgelegd, gewoon omdat ik dat leuk vond. Het contrast tussen het vervallen dorp en de monochrome beelden gaven een bijzondere sfeer aan de foto’s.

 

Door middel van mijn beelden wil ik jemeenemen op een visuele reis door unieke locaties. Of je nu geïnteresseerd bent in architectuur, geschiedenis of gewoonweg nieuwsgierig bent naar hoe deze plekken eruitzien zonder de drukte van toeristen, mijn foto’s bieden een inkijkje in een andere kant van Italië.

Kortom, hoewel mijn reportage in Italië geen succes leek te zijn door de coronamaatregelen, heeft dit uiteindelijk geleid tot unieke mogelijkheden om bijzondere beelden vast te leggen. Mijn foto’s tonen de schoonheid van lege straten en verlaten pleinen in Napels en brengen het verloren dorpje Craco weer tot leven. Ik nodig je uit om met mij mee te reizen en deze prachtige plekken te ontdekken door middel van mijn fotografie.